Opplevelsesdag i barnehagen

Grunnet smittefare og retningslinjer, i forbindelse med Korona, kan vi ikke gjennomføre Opplevelsesdag på brannstasjonen i høst. Vi har derfor laget et opplegg som dere kan gjennomføre i barnehagen.

Film om livet på brannstasjonen

Vi har laget en film til dere om hvordan det er på brannstasjonen, vi håper dere vil vise filmen til barna.

Oppgaver til barnehagen

Her har vi listet opp 7 oppgaver som enkelt kan gjennomføres i barnehagen, enten samlet i løpet av en dag eller over flere dager:

Spyle med brannslange/hageslange.
Dersom barnehagen har husbrannslange kan denne trekkes ut på uteområdet. Man kan også velge å benytte hageslangen. Barnehagen kan gjerne spyle på en tegning av en brann eller en annen egnet gjenstand.

Røykvarsler
Se på en røykvarsler sammen med barna og snakk om hvordan den virker.
Ta ut og vis fram batteriet. I forbindelse med test av røykvarsleren kan barna gjerne øve seg på å gå lavt/krabbe under røyk mot egnet nødutgang.

Leke gjemsel
Når en voksen starter røykvarsleren skal alle komme fram og stelle seg i brannrekke.

Nødnummer
Lag små plakater med nødnummer på som barna kan ta med seg hjem.

Lek «Blås ut flammene»
Del gruppen i et stort lag med flammer, og et mindre lag med brannkonstabler. Flammene løper rundt i rommet, mens brannkonstablene skal slokke dem med et lite teppe eller lignende. Blir du sloknet må du stå stille. Hvis noen hvisker til flammen «tenn lyset» så våkner flammene til live igjen.

Brannbingo
Lag et enkelt skjema hvor barna skal krysse av når de finner brannrelaterte ting i barnehagen som slokkeutstyr, brannteppe, rømningsvei, røykvarsler, førstehjelpsutstyr, nødnummer osv.

Brenn bål på tur
Ta med barna på tur til egnet sted for bålbrenning. Samle sammen kvist og ved, tenn opp bålet. Snakk med barna om sikkerhet rundt bål og hvor man bør brenne bål, for eksempel ved vann, der det ikke er tørt osv. Ta gjerne med mat som kan tilberedes på bålet. Husk å slokke bålet ordentlig før dere går. Generelt bålforbud opphører 15. september.

Vinn premie!

Ved å sende inn bilde av deres opplevelsesdag i barnehagen er dere med i trekningen av en overraskelse fra brannvesenet. Vi vil trekke flere vinnere. Frist for innsending er mandag 21.september.

Bildet kan sendes inn via sms til mobil: 904 07 210 eller e-post til magnhild.elisabeth.moe2@abbr.no.

NB! Husk å merke med navn på barnehage.

Gratis webinar til barnehagestyrer og barnehageansatte

Onsdag 16. september kl. 13 arrangerer Norsk brannvernforening  gratis webinar om brannøvelse i barnehager og skoler. Påmelding er ikke nødvendig. Webinaret kan følges på Teams – bli med!