Brannvernuka 2020

Les mer om Åpen brannstasjon og Opplevelsesdag for barnehagene.

Uke 38 er den nasjonale Brannvernuka. Vi samarbeider med barnehagene om opplæring og oppfordrer alle til å følge vår digitale Åpen brannstasjon lørdag!  I år arrangeres aktiviteter som Opplevelsesdag for barnehagene og Åpen brannstasjon annerledes grunnet Covid-19.

Åpen dag

Det blir dessverre ikke åpen brannstasjon i år, men du kan være med Bjørnis rundt på flere brannstasjoner i Norge der vi får se brannbiler, Bjørnisdans, konkurranser og masse annen moro.

Åpen brannstasjon live sendes lørdag 19. september kl. 11:00–11:40.
Du kan se sendingen på Facebook eller på Bjørnis sin egen Youtube-kanal.

Brannøvelse i hjemmet

Du har sikkert vært med på brannøvelse på jobben eller på skolen? Men det er hjemme de fleste dødsbranner skjer. I forbindelse med den nasjonale brannvernuka neste uke anbefaler vi at du setter av litt tid  til å ha brannøvelse med familien.

Familie med barn? Her er tips til brannpraten og brannøvelsen:
  • Har dere nok røykvarslere, fungerer de, og er det sannsynlig at de vekker alle som sover? Vær klar over at små barn ikke hører høyfrekvente lyder som eks. røykvarsler like godt som voksne.
  • Hvilke rømningsmuligheter finnes (vindu, brannstige m.m), og kan de brukes av alle?
  • Hvor er slokkeutstyret plassert, og hvordan brukes det?
  • Er det behov for å varsle andre ved brann?
  • Avtal en møteplass ute. Her vil dere ha oversikt om alle er kommet seg trygt ut.

Flere tips til alle, barn eller ikke, kan du lese på Norsk brannvernforening sine nettsider 

Opplevelsesdag for femåringene

Brannvernuka er også uka vi hadde håpet å invitere alle femåringene i våre barnehager i våre to kommuner til brannstasjonen for en opplevelsesdag. Det lar seg heller dessverre ikke gjøre. Vi har heller laget forslag til hvordan en opplevelsesdag med temaet brann kan gjennomføres i barnehagen. Alle femåringene får også en Bjørnis-refleks av oss i brannvesenet.

Opplevelsesdagen er starten på brannopplæring i barnehagen som vi i brannvesenet samarbeider med barnehagene om. Opplæringen er for de eldste barna i barnehagen, nemlig femåringene. Totalt har nesten 1900 barn fra 131 barnehager meldt seg på.

Jobber du i en barnehage eller har barn i barnehager som har meldt seg på?
Les mer på www.abbr.no/barnehage