Spør oss om brannsikker studietid!

For å øke bevissthet rundt brannsikkerhet hos studenter er Asker og Bærum brannvesen med på den nasjonale og årlige Studentkampanjen. Besøk oss på Kunnskapssenteret i Sandvika mandag 12. september kl. 10-14.

Vi deler ut røykvarselbatterier, svarer på spørsmål om brannsikkerhet samt at du får en brann på nært hold gjennom et VR-mobilspill (virtual reality).

Bakgrunn for kampanjen

Undersøkelser viser at brannsikkerhet ikke står høyt på dagsorden for studenter. En undersøkelse fra 2014 viser at 5.000-10.000 studenter ikke har røykvarsler i boligen sin. Lurer du på hvem har ansvar for hva? Les mer om brannsikker studentbolig.

Last ned app

Appen med spillet kan også spilles uten VR-briller. Appen heter «VR House Fire» som finnes på Apple Store og Google Play er den første i sitt slag i Norge. Appen er utviklet av Tryg Forsikring. Studentkampanjen er et samarbeid mellom Norsk brannvernforening, Tryg samt nærmere 30 brannvesen i typiske studieområder.

Fakta fra en landsomfattende undersøkelse 2014:

  • En av tre røykvarslere på studenthybler blir aldri sjekket.
  • 5.000 til 10.000 studenter har ikke røykvarsler i boligen sin.
  • To av ti studenter har ikke tilgang til slokkeutstyr der de bor
  • Kun 30 prosent av studenter som bor i organiserte studentboliger f.eks. gjennom  studentsamskipnaden, har fått informasjon om slokkeutstyr.
  • 51 prosent av de som leier bolig privat sammen med andre har ikke fått instruksjoner om brannsikkerheten av utleier.