Brannvesenets julekalender 2015

Utdeling og undervisning av Norges kanskje viktigste julekalender er allerede i full gang her i Asker og Bærum

Det finnes mange julekalendere, men ingen er viktigere enn Brannvesenets julekalender, for den kan redde liv og verdier. Gjennom Brannvesenets julekalender får elever i Asker og Bærum viktig brannvernopplæring og råd for en brannsikker jul. 10 ansatte i forebyggende og beredskap besøker nærmere 40 barneskoler, underviser over 4.000 fjerde- og sjetteklassinger og deler ut 8.000 julekalendere i løpet av november.

På nett

Fra Ofoten i nord til Arendal i sør: Elever på barneskoler i 72 kommuner får besøk av brannvesenet før jul. Vi underviser barna i brannvern og deler ut Brannvesenets julekalender. Kalenderen er bygget opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag. Bak hver luke finner du en nettadresse til dagens luke i den tilhørende nettkalenderen (www.brannvesenetsjulekalender.no). Luken åpnes først på riktig dato (så det er ikke mulig å åpne alle lukene 1. desember – selv om du har veldig lyst!). I Brannvesenetsjulekalender.no finner du filmsnutter fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler om brannforebygging.

Konkurranser med spennende premier

Hver dag er det spennende konkurranser og premier. For å være med i trekningen av premiene, må du sende inn svaret før klokken 24.00 samme kveld. Vinneren blir trukket og annonsert dagen etter. Den som svarer på flest konkurranser er med i trekningen av en Ipad mini! Denne premien vil bli trukket i løpet av januar 2016 og vinneren vil få beskjed på telefon eller e-post.

Alle kan sende inn svar, men vinnere trekkes kun blant de elevene som har deltatt i brannvesenets julekalenderundervisning i 2015.

Gode holdningsambassadører

Hele 24 brannvesen er med på undervisningskampanjen Brannvesenets julekalender. Det går med mye tid når så mange barn skal ha undervisning. Hvorfor setter så mange brannvesen av ressurser til dette? Dessverre er advent og jul den tid på året da mange opplever brann i hjemmet sitt. I den travle og kalde førjulstiden fyrer vi mye i peis og ovn, vi lager mer mat enn vanlig, vi pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter. Brannsikkerheten hjemme er selvfølgelig de voksnes ansvar, men brannvesenet er mye i kontakt med barn og vet at de er flinke holdningsambassadører i hus og hjem. Ofte vet barn best – og mest! I hvert fall med hjelp fra Brannvesenets julekalender!

 

Ha en trygg og brannfri jul og nyttår!
Asker og Bærum brannvesen IKS